CLOSEd

Tijdens de uitbraak van het covid 19 virus heb ik een foto serie gemaakt. Dit is een persoonlijk project geweest. In deze periode voelde ik vooral veel leegte, weinig mensen om je heen, niet naar school. Dat gaat aan iedereen knagen, ik denk dat iedereen dit gevoel dan ook wel kent. De leegte heb ik proberen om te zetten in inspiratie. Lege plekken om je heen, er komt plots een schoonheid naar voren. Je gaat kleine dingen in het leven veel meer waarderen. In deze periode waren er veel dingen gesloten (CLOSED) ondanks dat komen mensen wel dichter bij elkaar en kom je dichter tot jezelf (CLOSEd)

 

 

KRUIP UIT JE SCHULP !

‘Kruip uit je schulp’, een uitdrukking die regelmatig tegen mensen wordt gezegd. Maar waar komt deze uitdrukking nu eigenlijk vandaan?! Misschien is dit wel eens tegen u gezegd en herkent u zichzelf hierin?

De uitdrukking ‘kruip uit je schulp’ is afkomstig van schelpdieren, die zich uit angst terugtrekken in hun schelp. Echter is dit niet alleen herkenbaar bij schelpdieren.

Dit wordt namelijk regelmatig tegen mensen gezegd. Ik herkende mijzelf hierin en wilde van dit project een persoonlijk project maken. Ik ben gaan zoeken naar andere objecten of producten, waar ik die vergelijking in kon vinden. De vergelijking dat deze producten iets moois laten zien wanneer zij uit hun schulp kruipen. Deze vergelijking zag ik in bepaalde groenten en fruit soorten.

Bepaalde soorten groente, fruit en kruiden hebben een specifieke huid, deze huid vormt een schulp. Wanneer je deze huid langzaam afpelt zie je iets moois ontstaan. Vormen komen mooi naar voren en je begint de puurheid van het product te zien. Tijdens dit project ben ik erg geïnteresseerd geraakt in de huid en binnenkant van deze producten. Je gaat heel anders kijken naar dagelijkse producten die in de meeste keukens terug te vinden zijn.

Dit is dus een persoonlijk typologisch project.

FARMER SISTERS

Drie zussen die op de boerderij zijn opgegroeid. Geen van hen heeft de boerderij overgenomen. De laarzen en het weiland weerspiegelen het opgroeien op een boerderij. De zwarte blazers en de blousen hebben als symbool dat geen van hen de boerderij over hebben genomen.

Personen: Trudie – Conny – Cindy 

MASK ON

Tijdens de covid 19 uitbraak heb ik vanuit mijn studie de opdracht gekregen om een persoonlijk project te maken. Dit project hoeft niks met corona te maken te hebben echter mocht dat mocht wel. 

Voor mezelf ben ik gaan kijken wat nu echt bij mij past en echt Anniek is. Als klein meisje had ik de droom om mode ontwerpster te worden. Mijn moeder was heel goed in het maken van kleding, zij heeft haar eigen trouwjurk gemaakt. Mijn moeder was dus een van mijn grootste inspiratiebronnen. Mode ontwerpster was niet mijn roeping, echter zie je de passie voor mode wel terug in mijn fotografie projecten. 

Ik was op het idee gekomen om mondmaskers te maken en die te combineren met bepaalde items die mijn moeder ooit gemaakt heeft. Uiteraard was het wel mijn bedoeling om deze zelf gestylde setjes vast te leggen op beeld. Hoe doe je dat in deze periode op een veilige manier?! Heel toevallig lag er ergens op zolder nog een oude etalage pop verstopt.

Hieronder kunnen jullie het eindresultaat van dit project zien.